Es constitueix la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social per promoure l’equitat de gènere al sector

La plataforma, impulsada per ECAS, està oberta a tot l’àmbit social, incloent organitzacions no lucratives i administracions públiques

Es proposa convertir el tercer sector social en referent de l’equitat, fer visible l’aportació de les dones i eradicar les discriminacions per raó de sexe

S’ha consituït la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social, primera d’aquest tipus centrada específicament en l’àmbit social i d’atenció a les persones. La plataforma s’ha constituït després d’un procés de gestació en què han participat una quarantena de dones d’entitats membres d’ECAS.

La constitució de la xarxa coincideix amb l’aprovació per part del Parlament Europeu de dos informes a favor de potenciar la presència de les dones i reduir la bretxa salarial que les discrimina respecte dels homes. La valoració dels informes i del controvertit sistema de quotes serà el primer debat en el si de la xarxa.

Malgrat ser un sector altament feminitzat –el 74% de les més de 100.000 persones que hi treballen són dones—, els òrgans de govern i directius de les entitats compten amb tan sols un 35% de dones. Només un 5% estan contractades en la categoria professional de Coordinació/Direcció, vers un 8% d’homes. En canvi, la proporció de dones amb jornada a temps parcial o amb contracte temporal, és superior a la dels homes. Per tant, també en el tercer sector social, les dones veuen la seva trajectòria atrapada entre el ‘sostre de vidre’ (subrepresentació en els òrgans de decisió i poder) i el ‘terra enganxós’ (sobrerepresentació en les franges de major vulnerabilitat).

La xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social treballarà en la diagnosi i seguiment continuat de la realitat del tercer sector en relació a l’equitat de gènere, plantejarà propostes operatives per fer efectiva la incorporació de la perspectiva de gènere en la gestió i el funcionament de les organitzacions i afavorirà la implementació de mesures de conciliació.

Nota de premsa (pdf)

 

Anuncis

Quant a Dones Directives i Professionals de l'Acció Social

Xarxa que treballa per augmentar la presència i la visibilitat de les dones en l’àmbit social.
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s