EN CONTRA | La quota femenina, una trampa?

Per: Montse Franch

Sense posar en dubte la bona intenció del plantejament, el tema de la quota femenina pot constituir, en la pràctica, una de les trampes més grans en què podríem caure les dones. La quota pretén ser un avantatge, però és en realitat un límit, o un obstacle que suposa serioses dificultats per al ple exercici professional, social i polític de les dones.

La dona no mereix la meitat dels drets: com a part d’un tot que és la humanitat, li pertoca el ple dret –és a dir, el 100%–, i la fragmentació no es pot justificar de cap manera.

Durant la infància s’hauria d’educar en la “no quota”, en la normalitat del reconeixement i en la igualtat. Homes i dones som diferents i és en aquesta diferència on ha de radicar el tracte igualitari, per educar en el talent i la llibertat de decisió. Aquests són els valors en els quals cal fer pedagogia des de la més tendra infantesa, no només a l’escola sinó també al si de la família i en la societat en general.

El coneixement ha de prevaldre per sobre de la testosterona, que és el que ha prevalgut fins ara. Parlar de quotes és un exercici de caritat masclista que limita la igualtat entre els éssers humans.

A FAVOR | No m’agrada la paraula ‘quota’

Anuncis

Una resposta a EN CONTRA | La quota femenina, una trampa?

  1. Maite Tudela ha dit:

    Comparteixo l’enfoc de la Montse Franch com a desig pel futur però crec que encara no estem aquí. Jo, quan em vaig llançar al mercat laboral em sentia en igualtat de condicions que els homes (i pensava que la societat de la meva mare i de la meva àvia havien canviat) fins que em vaig topar amb un parell de negatives de feines (que tenien un suposat risc) pel fet de ser dona. Penso, doncs, que encara cal “forçar” situacions per a vèncer inercies i esteriotips conscients i inconscients que estan presents en l’imaginari social.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s